Varje år arrangerar vi visningar för unga SWB-hästar. Läs mer om årets arrangemang här: 

 

Unghästtest är ett allsidigt test för hästar som är 3 eller 4 år gamla. Visningen består av lösgalopp, löshoppning, visning av exteriör, skritt och trav för hand samt ett frivilligt enklare ridprov (tidigare 3-årstest). För 3-åringar kan resultatet kvalificera till final i 3-årsschampionatet under Breeders Trophy.

 

Ridhästtest är en bedömning av 4-åriga och äldre hästar. Visningen består av gångartsbedömning under ryttare, visning av exteriör för hand samt uppsutten hoppning alternativt löshoppning (tidigare Kvalitetsbedömning). För hästar som tidigare genomfört allsidigt unghästtest/3-årstest finns möjlighet att välja bort antingen gångarts- eller hoppmomentet. För 4-åriga hästar samt 5-åriga fölston är resultaten kvalificerande för Breeders Trophy för 4-åriga hästar. Övriga hästar kan visas i det som kallas “Öppen Klass”.

 

Österlens Hästvänner arrangerar också Sommarpremiering. Klicka här för att läsa mer om årets arrangemang.. Här på länken kan du läsa om hur en Sommarpremiering går till.

 

Vi arrangerar också visning för föl och ston som ska stamboksföras. Läs mer på den här länken.

 

Ponnyerna har en självklar plats hos oss. Vi arrangerar ponnybedömning som du kan läsa mer om genom att klicka här.